Om oss

Reumatikerdistriktet Norrbotten finns till för att ge stöd och råd i vardagen för dig med reumatisk sjukdom eller sjukdom i rörelseorganen. Vi har 2212 medlemmar som har många aktiviteter tillsammans.

Följ din sjukdomsaktivitet: DAS28

Reumatikerdistriktet i Norrbotten bildades 1971. Idag är vi 2138 medlemmar i tolv lokala föreningar.
Reumatikerdistriktet bedriver sitt arbete helt idéellt, utan kontor eller någon anställd.
Vi vill bli många fler!

Vi arbetar för att:

• Aktivt främja vården och rehabiliteringen för reumatiker i länet
  • Aktivt delta och driva det intressepolitiska arbetet såväl internt som externt
  • Aktivt bedriva marknadsföring, och sprida viktig information
  • Aktivt medverka till att stötta föreningarna och deras diagnosombud ute i länet
  • Anordna studier/utbildning för föreningarna
  • Aktivt medverka för Unga reumatiker i Norr

Vårt mål är att alla reumatiker är fullt delaktiga och jämlika i samhället.
Vår förening är en del av Reumatikerförbundet, som har 200 föreningar över hela landet.
Som medlem träffar du personer med olika reumatiska sjukdomar som:

• får information
  • byter erfarenheter
  • får tips
  • har roligt tillsammans

Kontakta oss för mer information!

50 000 starka skäl att bli medlem

Bli medlem!